EPA
NOS NieuwsAangepast

Tien doden bij schietpartij school Texas, explosieven gevonden

Bij een schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe zijn tien doden en tien gewonden gevallen. De 17-jarige scholier Dimitrios Pagourtzis werd kort na de schietpartij gearresteerd. Hij wordt door Amerikaanse media gezien als de schutter.

Naast Pagourtzis arresteerde de politie nog een persoon. Greg Abbott, de gouverneur van Texas, meldde in een persconferentie dat de schutter met een geweer en revolver van zijn vader kort voor aanvang van de schooldag het gebouw binnenstapte.

Ooggetuigen zeiden tegen CNN dat hij daarna een klas binnenviel en begon te schieten. De school werd meteen geëvacueerd. Na de schietpartij vond de politie in en om de school explosieven. In het huis van de verdachte werd een molotovcocktail gevonden.

Doden op school in Texas na schietpartij

De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in onder meer de nabijgelegen stad Galveston. Er is ook een agent neergeschoten. De meeste gewonden zouden scholieren zijn.

Abbott zei op de persconferentie dat de schutter aanvankelijk zelfmoord wilde plegen, maar zich toch overgaf.

"We moeten meer doen dan alleen bidden voor de families. Het is tijd om actie te ondernemen in Texas en voorkomen dat deze tragedie zich kan herhalen", zei Abbott.

President Donald Trump liet kort na het incident van zich horen via Twitter. Hij betuigde zijn medeleven aan de slachtoffers.

De schietpartij in Santa Fe, gelegen op zo'n 50 kilometer ten zuidoosten van Houston, is het 22ste schietincident op een Amerikaanse school dit jaar.

In februari vielen zeventien doden toen op een school in Parkland in de staat Florida een 19-jarige oud-leerling met een semi-automatisch geweer om zich heen schoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl