Klaas Otto ANP

Klaas Otto wordt niet langer vervolgd voor het beramen van een aanslag op een officier van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak tegen de oprichter van motorclub No Surrender geseponeerd, bevestigt een woordvoerster van het OM. Er is onvoldoende bewijs tegen Otto.

Begin deze maand meldde De Telegraaf al dat het onderzoek rond de betrokkenheid van Otto en het plannen van de aanslag op officier Greetje Bos moeizaam verliep. Het mobieltje dat zou zijn gebruikt bij het beramen van de aanslag zou onkraakbaar zijn. Otto zelf ontkende altijd iets met de zaak te maken te hebben.

Naast Otto wordt er nog iemand verdacht van betrokkenheid bij het plannen van de aanslag. Het OM benadrukt dat die zaak niet is geseponeerd.

Enkelband

In juli vorig jaar werd het Team Criminele Inlichtingen (TCI) getipt dat Otto betrokken de aanslag op Bos zou beramen. Zij leidde op dat moment een grote strafzaak tegen Otto. Dat er een aanslag op haar werd beraamd, leidde landelijk tot ophef.

Bos moest vanwege de dreiging tijdelijk onderduiken. Begin deze maand werd bekend dat Bos vertrekt bij het Openbaar Ministerie om wethouder te worden in Breda.

Klaas Otto wordt nog wel verdacht van onder meer witwassen, afpersing, bedreiging en mishandeling. Eind maart mocht hij met een enkelband de gevangenis verlaten.

STER reclame