NOS SportAangepast

Bertens stoomt zich in 'haar' Nürnberg klaar voor Roland Garros

Bertens hakt knoop door en gaat toch naar Nürnberg

Kiki Bertens wil over anderhalve week met zoveel mogelijk wedstrijden in haar benen op Roland Garros verschijnen. Daarom gaat ze volgende week gewoon naar Nürnberg, waar ze de afgelopen twee jaar de titel pakte. De Wateringse twijfelde of haar lichaam na alle successen in Madrid rust nodig had.

Vanmorgen na een training in Rotterdam hakte ze de knoop door. "Ik heb gewoon zin om te spelen. Het is fysiek denk ik belangrijk dat ik in het ritme blijf en zoveel mogelijk wedstrijden op gravel speel. Daar voel ik me goed op."

Uithangbord

Tweevoudig kampioen Bertens is het uithangbord van het bescheiden WTA-toernooi en ze zal na haar finaleplaats bij het prestigieuze toernooi in Madrid alleen nog maar populairder zijn geworden in de Duitse stad. Ook omdat ze nu een outsider is voor de titel op Roland Garros.

Nürnberg geldt voor Bertens al enige jaren als de ideale voorbereiding op Parijs. "Ja, zo zie ik dat wel, anders zou ik er niet heen gaan. Ik voel me daar lekker. Het is er heel rustig en dat past bij mij", aldus de huidige nummer vijftien van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl