Eljero Elia Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman heeft Ruud Vormer, Terence Kongolo en Eljero Elia opgeroepen voor de komende twee interlands van Oranje. Het Nederlands elftal speelt op donderdag 31 mei in Trnava tegen Slowakije. Op maandag 4 juni is Italië in Turijn de tegenstander.

Ruud Vormer (Club Brugge) ontvangt voor het eerst een uitnodiging voor Oranje. Eljero Elia (Basaksehir) en Terence Kongolo (Huddersfield Town) keren na langere absentie terug in de selectie.

Geen Bizot, Kluivert en Til

Marco Bizot (AZ), Justin Kluivert (Ajax) en Guus Til (AZ), die tot de voorselectie behoorden zijn afgevallen. Kluivert en Til sluiten aan bij Jong Oranje, dat 22 mei naar Zuid-Amerika vertrekt voor ontmoetingen met Bolivia en Paraguay. PSV-spelers Steven Bergwijn en Luuk de Jong, die ook deel uitmaakten van de 30-koppige voorlopige selectie, vielen afgelopen woensdag geblesseerd af.

Komende zondag begint er een driedaagse trainingsstage in Zeist. Die groep bestaat uit veertien spelers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Matthijs de Ligt, Sergio Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet.

Zondag geeft Koeman op een persconferentie uitleg over zijn selectie.

De groep meldt zich op zaterdag 26 mei in Zeist voor de twee interlands.

STER reclame