NOS SportAangepast

Paumen stopt met hockeyen en wordt assistent-trainer bij MOP

Paumen: als speelster al leuk om mee te denken

Maartje Paumen vertrok vorig jaar naar de Belgische competitie om in de luwte toe te werken naar het einde van haar hockeycarrière en om te bedenken wat ze daarna zou kunnen doen. Dat moment is nu daar: ze wordt komend seizoen in Vught assistent-trainer bij de vrouwen van MOP.

Dat betekent dat haar imposante loopbaan als speelster er op 32-jarige leeftijd na zeventien jaar, twee olympische titels, twee wereldtitels en elf landskampioenschappen met Den Bosch op zit. De strafcornerspecialiste werd twee keer uitgeroepen tot beste speelster van de wereld: in 2011 en 2012.

De Grote Drie

In 2016 was ze al gestopt bij Oranje, in navolging van Naomi van As en Ellen Hoog. Samen waren zijn jarenlang De Grote Drie.

De interlandloopbaan van Paumen in beeld

Met Royal Antwerp greep Paumen zondag net naast de Belgische landstitel en nu wordt ze bij MOP, dat komend seizoen uitkomt in de Promotieklasse, de rechterhand van Ageeth Boomgaardt. "Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", zegt Paumen tegen hockey.nl.

"Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Op MOP staat een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik wil mijn kennis en ervaring graag doorgeven aan dit team", aldus de eeuwig topscorer van de Hoofdklasse met 368 goals.

Grote waarde

Bij MOP zijn ze vanzelfsprekend blij met de komst van Paumen. "De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg. Ageeth en Maartje kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan", zegt Remco van Lotringen, commissaris Tophockey van de club.

2017: in België slaat Paumen de kleedkamer niet meer kort en klein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl