Kenneth Dougal en Michael Chacon

FC Emmen en Sparta houden het spannend met doelpuntloos gelijkspel

FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben elkaar in het eerste finaleduel om promotie/degradatie in evenwicht gehouden: 0-0. Zondag valt de beslissing op Het Kasteel.

In Emmen snakken ze al geruime tijd naar een debuut in de eredivisie. Liefst twaalf keer plaatsten de Drenten zich voor de play-offs, maar promotie bleef telkens uit.

Dit seizoen kan daar weleens verandering in gaan komen, want na de stunt tegen NEC is Sparta de enig overgebleven horde richting het hoogste niveau.

De Rotterdammers ontsnapten de vorige ronde tegen FC Dordrecht, waardoor handhaving nog altijd een reële optie is. Een must ook voor de ploeg van Dick Advocaat.

Robert Mühren kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar hij stuitte op Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant bracht Leonard Nienhuis redding op een kopbal van Nick Bakker.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, al kreeg Fred Friday namens Sparta op slag van rust nog een aardige mogelijkheid. De spits schoot de bal net naast.

Fred Friday in duel met Nick Bakker

In de tweede helft stichtte de thuisploeg in het uitverkochte Oude Meerdijk gevaar via vrije trappen van Youri Loen, maar Nienhuis hield zijn doel schoon.

Videoscheidsrechter

Het moment van de wedstrijd was voor de videoscheidsrechter. Na een worsteling tussen Alexander Bannink (Emmen) en Stijn Spierings (Sparta) in het strafschopgebied van Emmen adviseerde hij scheidsrechter Allard Lindhout zelf de beelden te bekijken. Lindhout nam de tijd, maar besloot de bal niet op de stip te leggen, al leek de overtreding van Bannink overduidelijk.

Mühren had Sparta daarna alsnog op voorsprong kunnen schieten. Opnieuw faalde de aanvaller, tot ergernis van Advocaat.

Emmen perste er nog een slotoffensief uit, kwam een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Nienhuis, maar een goal bleef uit.