Hulpverleners bij de bakkerij
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Ook baby van spoedkeizersnee in bakkerij Hulst overleden

De baby die vorige week maandag met een spoedkeizersnede in een bakkerij in Hulst werd gehaald, is overleden. Dat blijkt uit overlijdensadvertenties in de PZC voor de moeder en haar zoon, meldt Omroep Zeeland. Eerder kwam al naar buiten dat de moeder, die onwel werd in een bakkerij, het niet had overleefd.

De vrouw kreeg tijdens haar werk in de bakkerszaak een hartstilstand. Drie ambulanceteams en de traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. Via een spoedprocedure werd de baby ter plekke ter wereld gebracht.

Het jongetje werd vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd, de moeder met een ambulance. Vorige week woensdag bevestigde familie dat de vrouw was overleden. Het kind lag toen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onderzoek naar dronepiloot

De traumahelikopter die voor het incident was opgeroepen kon aanvankelijk niet landen, omdat er een drone in de weg vloog. Tot grote frustratie bij de politie, bleek uit een Facebookpost. De piloot van de drone heeft zich daarna gemeld op het politiebureau.

De politie heeft twee drones van de bestuurder in beslag genomen. Er loopt een onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Daarvoor worden onder meer de vluchtgegevens van de drones geanalyseerd.

Advertentie via Ster.nl