Wekdienst 17/5: hoger beroep Wilders en koningin Máxima jarig

Aangepast
ANP

Goedemorgen! In het extra beveiligde gerechtsgebouw op Schiphol begint het hoger beroep in de zaak van PVV-leider Wilders over zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken en koningin Máxima viert haar 47ste verjaardag.

Er is veel bewolking vandaag, maar het blijft wel droog. In het zuiden is de meeste zon. Het wordt 13 tot 18 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Haagse gemeenteraad vergadert over de steekpartij op Bevrijdingsdag in Den Haag. De 31-jarige Syriër Malek F. stak toen drie willekeurige voorbijgangers neer. Dinsdag werd bekend dat de politie in maart al was gewaarschuwd voor terroristische plannen van de man.
  • In het extra beveiligde gerechtsgebouw op Schiphol begint vanmorgen het hoger beroep in de zaak van PVV-leider Geert Wilders over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken uit 2014.
  • In Leeuwarden wordt de Waddenconferentie gehouden. Met vertegenwoordigers uit Duitsland en Denemarken wordt gesproken over een betere bescherming van het Waddengebied en de broedvogels die er leven.
  • Sparta speelt vanavond de eerste wedstrijd van de finales in de nacompetitie in om promotie/degradatie. Tegenstander is FC Emmen. De andere finale gaat vanavond tussen Almere City en De Graafschap.
  • Feest in Villa Eikenhorst in Wassenaar: koningin Máxima viert vandaag haar 47ste verjaardag.

Wat heb je gemist?

Het gaat beter met de acceptatie van de lhbt-gemeenschap in Nederland. Nederlanders denken positiever over lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders dan tien jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Ander nieuws uit de nacht:

Antoine Griezmann viert de Europa League-winst EPA

En dan nog even dit:

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een tornado gisteravond grote schade veroorzaakt. De wervelstorm ontstond bij een zware onweersbui. In de omgeving van de stad Viersen, net over de grens bij Venlo, werden daken van huizen geslagen en waaiden bomen om.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Spectaculaire beelden van Duitse tornado

Fijne dag!

STER Reclame