NOS SportAangepast

Haase buigt voor Canadese tiener; op naar Roland Garros

Haase buigt in Rome voor Canadese tiener

Robin Haase is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome blijven steken. De Hagenaar, 44ste op de wereldranglijst, verloor met 6-7 (3), 7-6 (5), 3-6 van Denis Shapovalov, de 19-jarige mondiale nummer 29.

Weer een driesetter voor Haase, die er dit gravelseizoen vijf speelde in zeven wedstrijden. Slechts een daarvan won hij, dat was deze week in Rome tegen Daniil Medvedev. Het vizier kan nu op Roland Garros, dat volgende week zondag begint.

De klasse van Shapovalov

Hardhitter Shapovalov kwam met agressief spel en veel winners snel op 5-2. Haase overleefde daarna drie setpunten en kwam mede dankzij enkele Canadese cadeautjes terug tot 5-5.

In de tiebreak toonde Shapovalov weer zijn klasse, waardoor de set alsnog naar de Canadees ging. Haase ging daarna steeds beter spelen, al kon hij weinig uitrichten op de service van Shapovalov.

Denis Shapovalov

Haase sleepte er wel weer een tiebreak uit. De pas 19-jarige Shapovalov kwam daarin op 5-4, maar met drie punten op rij dwong Haase een derde set af.

Randzaken

Daarin kon Haase een eerste break nog repareren, maar een slordige game op 2-3 kostte hem de kop. De Hagenaar kon zich niet meer oprichten, begon zich aan enkele randzaken te ergeren en schudde Shapovalov na bijna 2,5 uur de hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl