Sam Allardyce AFP

Everton heeft na een half jaar alweer afscheid genomen van trainer Sam Allardyce. De Engelsman, die in november de ontslagen Ronald Koeman opvolgde, had nog een contract voor een jaar.

Toen Allardyce instapte stond Everton dertiende. De voormalig bondscoach van het Engelse nationale team leidde de club uit Liverpool uiteindelijk naar de achtste plaats in de Premier League, maar de fans hadden veel kritiek op de behoudende speelwijze van de ploeg onder Allardyce.

"Sam gaf ons afgelopen seizoen tijdens een moeilijke periode wat stabiliteit en daar zijn we hem dankbaar voor", verklaarde bestuursvoorzitter Denise Barrett-Baxendale. "We hebben besloten dat we deze zomer, als onderdeel van ons meerjarenplan, een nieuwe manager zullen benoemen."

Marco Silva, die eerder dit seizoen de laan uit werd gestuurd bij Watford, zou de voornaamste kandidaat zijn om het stokje van Allardyce over te nemen bij Everton. Bij de club staat Davy Klaassen onder contract, maar na de aanstelling van Allardyce kreeg de Nederlander nauwelijks speeltijd.

West Ham en Moyes uit elkaar

Ook bij West Ham United moet de trainer het veld ruimen. De Londense club gaat niet verder met David Moyes.

De 55-jarige Engelsman, die begin november de taken overnam van de ontslagen Slaven Bilic en West Ham naar de dertiende plaats in de Premier League loodste, had een contract tot het einde van het seizoen. West Ham wilde dat niet verlengen.

STER reclame