Vier mannen met zwaarden gedood na aanval op Indonesisch politiebureau

Aangepast
Twee van de vijf aanvallers op een politiebureau in Indonesië Reuters

De Indonesische politie heeft vier aanvallers gedood, die het met zwaarden hadden voorzien op een politiebureau in Pekanbaru, Sumatra. Een politieman kwam om bij de aanval, twee andere agenten en een journalist raakten gewond.

In totaal vijf aanvallers kwamen het politieterrein opgereden in een auto. Na de aanval probeerde een van hen te vluchten met het voertuig. Hij overreed een van de agenten, die daarbij omkwam, en werd vervolgens opgepakt.

Op de Indonesische televisie zijn beelden getoond van kort na de aanval:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mannen gedood na aanval met zwaarden op politiebureau

Er is nog niets bekendgemaakt over het motief van de aanvallers. Volgens een intern politierapport, dat wordt aangehaald door verschillende lokale media en persbureau Reuters, zou een van de mannen een bomgordel om hebben gehad. Dit werd niet bevestigd door de nationale politiewoordvoerder.

Indonesië wordt de laatste weken opgeschrikt door extremistisch geweld. In Surabaya, gelegen op het eiland Java zo'n 2000 kilometer van de huidige aanval, hebben radicale islamitische gezinnen afgelopen week verschillende bomaanslagen gepleegd op kerken en een politiebureau. Het is vooralsnog onduidelijk of er enig verband bestaat tussen de zwaardaanval en de bomaanslagen.

STER Reclame