De sport van woensdag bij de NOS

Aangepast
De Europa League-finale wordt gespeeld in Lyon ANP

Met een concurrent minder - Esteban Chaves, de nummer twee van het klassement, verloor gisteren 25 minuten - stapt Tom Dumoulin vanmiddag op de fiets voor de elfde etappe in de Giro d'Italia. Na de start om 13.10 uur in Assisi legt het peloton 156 kilometer af naar Osimo, waar de renners naast kasseien ook een korte maar venijnige klim wacht.

Een halfuurtje voor de eerste wielomwenteling is het liveblog op NOS.nl in de lucht. De samenvatting van de etappe is te zien in het verlengde Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 en in Nieuwsuur rond 22.40 uur op NPO 2.

Profiel etappe 11 van de Ronde van Italië NOS

Op 30 kilometer voor de finish passeren de renners overigens Filottrano, de laatste woonplaats van Michele Scarponi die vorig jaar op 22 april om het leven kwam tijdens een trainingsrit.

Europa League

In het Sportjournaal wordt ook vooruitgeblikt naar de Europa League-finale van later op de avond. In Lyon staan om 20.45 uur het in eigen land spelende Olympique Marseille en favoriet Atlético Madrid tegenover elkaar.

Het duel, onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers, is te volgen via het liveblog op NOS.nl en via flitsen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een korte samenvatting volgt in Nieuwsuur.

Programma's woensdag

ca. 12.30 uurLiveblog Giro (rit 11)NOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

STER Reclame