Labyad: ik wilde maar naar één club, en dat was Ajax

Zakaria Labyad tekende maandag voor vier jaar bij Ajax. De middenvelder wil echter het FC Utrecht-hoofdstuk met een goed gevoel afsluiten.

Labyad begon de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse op de bank wegens liesklachten. Als invaller zorgde hij in het heenduel voor de 2-2, maar de Arnhemmers zegevierden in extremis.

Desondanks blaakt Labyad van het zelfvertrouwen. "Ik sta er positief in en denk dat wij ze zaterdag thuis gaan oprollen. Zij hebben geen goede ervaring bij ons", refereerde hij aan de 5-1 eerder dit seizoen in de competitie.

Zakaria Labyad na de 2-2 tegen Vitesse ANP

Persoonlijk wil Labyad ook nogmaals zijn visitekaartje afgeven. "Ik heb gezegd dat ik goed afscheid wil nemen van Utrecht. Zaterdag hoop ik op een volle bak."

Dan Ajax, zijn toekomstige werkgever. Zijn ogen glinsteren als hem naar de transfer wordt gevraagd. "Ik ben dolblij met deze stap. Ajax is de grootste club van Nederland, met een fantastische aanhang."

Labyad kon echter ook terugkeren bij PSV, maar dat zag hij niet zitten. "Ik heb inderdaad contact gehad met PSV. Maar vanaf het begin heb ik bij de Utrecht-directie duidelijk aangegeven dat ik naar één club wilde, en dat was Ajax."

STER reclame