Kiki Bertens Getty Images

Bertens na topweek in Madrid direct uitgeschakeld in Rome

time icon Aangepast

Na haar succesweek in Madrid is Kiki Bertens bij het volgende toernooi in Rome direct tegen een nederlaag aangelopen. Ze verloor in de eerste ronde met 2-6, 6-4, 3-6 van de Griekse Maria Sakkari, van wie ze vorige week nog in twee sets had gewonnen.

Bertens was geen schim van de speelster die ze in Madrid was. Ze oogde vermoeid, haar gevreesde forehand en service liepen niet en ze maakte veel fouten. Ook de setting was anders. Waar ze in Spanje de finale speelde in een groot stadion, moest ze het in Rome doen met bijbaan 4.

De Vrij moedigt aan

Onder het handjevol toeschouwers was wel Lazio-speler en Oranje-international Stefan de Vrij, een vriend van Bertens' coach Raemon Sluiter. Hij zag dat Bertens in totaal zeven keer gebroken werd en geen moment de regie echt in handen had.

Alberto Scevola
@AlbertoScevola
And greek goddess wins!!!! 6-2 4-6 6-3 against Madrid finalist Kiki Bertens #ibi18
1 jaar geleden

Door de nederlaag kan Bertens maar een week genieten van haar vijftiende plaats op de wereldranglijst: ze gaat zakken naar plaats achttien. Volgende week verdedigt ze haar titel in N├╝rnberg en de week daarna staat Roland Garros op het programma.

Haase wel door

Robin Haase bereikte gisteren wel de tweede ronde in Rome door de Rus Daniil Medvedev uit te schakelen.

STER Reclame