Dumoulin vloog de bocht uit: het was juist geen kleine valpartij

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin vloog de bocht uit: het was geen kleine valpartij

Zijn ploeg Sunweb repte over een "lichte valpartij" van Tom Dumoulin in de slotfase van de bewogen tiende etappe van de Giro d'Italia, maar dat heeft de Nederlandse renner zelf toch anders beleefd. "Nou, het was geen kleine valpartij eigenlijk", zei hij na afloop met bloedende knie.

De val was niet in beeld geweest, dus Dumoulin moest uitleggen wat er gebeurd was. "Ik ben vol van de weg geraakt. Ik was te laat met remmen. Ik was even afgeleid." Hoe is het met zijn verwondingen? "Niet zo erg. Denk ik. Dat gaan we morgen wel voelen."

Team Sunweb
@TeamSunweb
#Giro101 @tom_dumoulin home safe after a chaotic finale. #KeepChallenging
8 maanden geleden

Omdat de Colombiaan Esteban Chaves al vanaf de eerste klim niet meekon, steeg Dumoulin van de derde naar de tweede plaats in het klassement. "Het was een gaaf ritje. Chaves kreeg het al snel moeilijk en toen ging het tempo omhoog. Wel fijn dat hij nu uit het klassement is."

Geen tussensprints voor Dumoulin

Rozetruidrager Simon Yates liep echter drie seconden uit op Dumoulin door een tussensprint te winnen. "Daar heb ik ook aan gedacht, om mee te sprinten. Maar het kost heel veel energie voor weinig." Het verschil tussen de twee is nu 41 seconden.

STER Reclame