De sport van dinsdag bij de NOS

Aangepast
FC Utrecht ANP

De aandacht gaat vandaag eerst uit naar de Giro d'Italia waar na de rustdag de tiende etappe aan de orde is. Tussen startplaats Penne en de finishlijn in Gualdo Tadino liggen 239 kilometers.

Een behoorlijk lange rit dus. Vandaar dat het peloton zich al kort na elf uur op gang trekt. Een halfuurtje eerder is het liveblog op NOS.nl in de lucht. De samenvatting van de etappe is te zien in het verlengde Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 en in Nieuwsuur rond 22.40 uur op NPO 2.

Profiel etappe 10 van de Ronde van Italiƫ NOS

Om 20.45 uur trappen Vitesse en FC Utrecht af voor hun eerste finaleduel om een ticket voor de voorronde van de Europa League. De wedstrijd in Arnhem is te volgen via flitsen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl. De samenvatting volgt in een extra tv-uitzending om 22.45 uur op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

Koen Schobbers is te gast In Langs de Lijn En Omstreken. Hij is student Geneeskunde, maar maakt ook furore als E-sporter. Schobbers heeft bij het AMC Amsterdam zelfs de topsportstatus gekregen, zodat hij naast zijn coschappen ook op hoog niveau kan blijven gamen: Trackmania is het spel dat hij beoefent. Hij heeft daarmee dezelfde status als bijvoorbeeld turner en aankomend arts Epke Zonderland in Groningen.

Programma's dinsdag

ca. 10.30 uurLiveblog Giro (rit 10)NOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2
22.45 uurStudio Sport (play-offs)NOS.nl en NPO 2

STER Reclame