Curieuze penaltyreeks brengt Oranje onder 17 in halve finales EK

Aangepast
Daishawn Redan namens het Nederlands elftal onder 17 ANP

Oranje onder 17 heeft zich op merkwaardige wijze geplaatst voor de halve finales van het EK in Engeland. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen was na een tumultueuze penaltyreeks te sterk voor Ierland.

Daishawn Redan kon de penaltyserie in Nederlands voordeel beslissen door de vijfde strafschop te benutten, maar hij miste. De scheidsrechter bood Redan echter een herkansing.

RTÉ Soccer
@RTEsoccer
Ireland Under-17 manager Colin O'Brien: "I think he said something that he might have come off his line earlier and he warned the Dutch goalkeeper in two of the penalties as well." #rtesoccer #COYBIG
10 maanden geleden

Gered

Volgens de scheidsrechter had de Ierse doelman James Corcoran te vroeg bewogen. Corcoran kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, moest daarom het veld verlaten waarna een veldspeler zijn plaats onder de lat tijdens de strafschoppenreeks moest overnemen. Redan mocht vervolgens de penalty overnemen met die veldspeler als keeper in het doel.

In de herkansing was Redan wél trefzeker.

Na negentig minuten was de stand 1-1. Liam van Gelderen nam het doelpunt van Oranje onder 17 voor zijn rekening.

Gastland

Om de finale te bereiken moet Oranje onder 17 zien af te rekenen met het gastland. België en Italië drongen ook door tot de laatste vier.

STER Reclame