Podcast Oog: Anne Frank, Arnon Grunberg en een blauwe diamant

Aangepast
Het beste uit het Oog 19-05-2018

Ze waren afgedekt en het was jaren onmogelijk om te ontcijferen wat er achter de pagina's schuilging. Maar het is onderzoekers tóch gelukt om te ontdekken wat Anne Frank op die bewuste pagina's in haar dagboek schreef: schunnige moppen en seksuele voorlichting. Jessica Durlacher vertelt in de podcast met de beste gesprekken uit het Oog hoe we deze pagina's moeten lezen.

Daarnaast hoor je hoe de Nederlands-Palestijnse Dina Zbeidy terugkijkt op de Palestijnse slachtoffers tijdens de viering van het 70-jarig bestaan van Israël, waarom Arnon Grunberg stopt met het schrijven van de Voetnoot, wat er zo bijzonder is aan de blauwe diamant en een ode aan de glasbak.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

02:13 - Nederlands-Palestijnse kijkt terug op 70-jarig bestaan Israël

07:32 - Nieuwe pagina's dagboek van Anne Frank

14:31 - De Farnese-diamant

20:58 - Laatste Voetnoot van Arnon Grunberg

29:45 - Ode aan de glasbak

Onze podcasts

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame