Direct sprintgeweld in Californië met Gaviria als winnaar

Aangepast

Fernando Gaviria heeft de eerste rit in de Ronde van Californië gewonnen. De 23-jarige Colombiaan was in de massasprint in Long Beach te snel voor de vijf andere topsprinters die aan de koers meedoen: Caleb Ewan, Peter Sagan, Marcel Kittel, Mark Cavendish en Alexander Kristoff.

Fernando Gaviria
@FndoGaviria
🐯 THE TIGER IS BACK 🐯 un pequeño tigre en medio de 🐺una manada de lobos #thewolfpack que siempre están a la altura y dan el máximo. Gracias chicos por hacerme volver a sentir esta hermosa sensación 🐺 @quickstepteam 📸 @AmgenTOC
8 maanden geleden

In twaalf plaatselijke rondjes van 11,1 kilometer legden Andrej Krasilinikaw en Tanner Putt zich niet bij voorbaat neer bij de haast onvermijdelijke massasprint. Het duo reed lange tijd vooruit en Putt won onderweg alle tussensprints, maar op zo'n 5 kilometer van de finish was het gedaan met de pret.

Gaviria kwam in de sprint al vrij vroeg op kop. Ewan kwam er in de laatste meters nog wel naast, maar de Australiër kwam er niet meer overheen. Het betekende de dertigste zege van dit seizoen voor QuickStep.

STER Reclame