Het treinverkeer tussen Boskoop en Gouda is tot morgenochtend verstoord. Door een botsing met de spoorbrug over de Gouwe in Gouda rijden er al de hele dag minder treinen. Gisteravond voer een containerschip tegen de spoorbrug.

Volgens ProRail is de brug dertig centimeter verschoven. De reparatie gaat volgens een woordvoerder veel tijd kosten, want de brug is flink beschadigd.

Tijdelijke oplossing

Om ervoor te zorgen dat alle treinen morgen toch weer over de brug kunnen, is gekozen voor een tijdelijke oplossing gekozen. Er worden vanavond stempels onder de brug geplaatst, die moeten zorgen voor extra ondersteuning. "We zullen op een later moment met een definitieve oplossing moeten komen", zegt een woordvoerder van ProRail.

De treinen van Gouda naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam rijden vandaag wel gewoon. Morgen rijden ook weer alle treinen tussen Boskoop en Gouda. Schepen die hoger zijn dan zeven meter kunnen de komende dagen de brug niet passeren. Het draaisysteem is kapot. Hoeveel tijd het kost om dat te repareren, is nog niet duidelijk.

Ook is niet duidelijk waardoor het schip tegen de brug is gevaren, meldt Omroep West. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

STER reclame