Rutten gaat Twente vanuit Israël adviseren als rvc-lid: zo kan ik helpen

Aangepast

Fred Rutten keert terug bij FC Twente, zij het op afstand. De voormalig succestrainer van de gedegradeerde Tukkers neemt plaats in de raad van commissarissen, waarin hij advies gaat geven op voetbaltechnisch vlak. De trainer van Maccabi Haifa doet dat vanuit Israël.

FC Twente
@fctwente
Fred Rutten krijgt rol in de RvC van #FCTwente "Op deze manier kan ik helpen" Lees meer ➡️ https://t.co/mYfsQI45Sq
5 maanden geleden

"Ik heb gezegd dat ik de club graag wil helpen als ze me erom vragen", zegt de 55-jarige Rutten. "Onlangs was dit het geval en in gesprekken met de club is dit daaruit voortgekomen. Op deze wijze kan ik helpen."

Een terugkeer in Enschede als trainer of technisch directeur was niet mogelijk, omdat Rutten al had beloofd bij Maccabi Haifa te blijven. Als commissaris kan hij op afstand toch helpen aan de wederopbouw van 'zijn' club.

"Het is mooi voor de club dat Rutten ons voetbaltechnisch wil helpen", zegt algemeen directeur Erik Velderman. "Hij is met zijn kennis en ervaring welkom."

Komt Van Leeuwen ook terug?

Ted van Leeuwen wordt nu genoemd als technisch directeur. Hij bekleedde die rol ook al in het seizoen 2015/2016. Van Leeuwen stapte daarna over naar de Deense club Esbjerg fB, waar John Lammers nu als hoofdtrainer werkt.

Ted van Leeuwen ANP Pro Shots

Rutten speelde zelf tussen 1980 en 1992 ruim driehonderd wedstrijden voor FC Twente. Nadat de eenmalig international vanwege fysieke problemen was gestopt met voetballen, ging hij als assistent-trainer verder in Enschede. Hij was in twee periodes hoofdtrainer van FC Twente (1999-2001 en 2006-2008).

Rutten vertrok in 2001 met de winst van de KNVB-beker. Tijdens zijn tweede periode leidde hij Twente naar de tweede plek in de eredivisie en daarmee de voorronde van de Champions League. Rutten werkte daarna bij Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord en Al-Shabab.

STER Reclame