Dost en Sporting verspelen CL-ticket, net als Promes en Spartak

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dost scoort, maar verspeelt met Sporting CL-ticket

Bas Dost speelt volgend seizoen geen Champions League-voetbal met Sporting CP. De spits, die onlangs bedankte voor Oranje, ging met zijn club op de slotdag van de Portugese competitie met 2-1 onderuit bij CS Marítimo en gaf daarmee de tweede plaats uit handen.

Benfica ging door een 1-0 overwinning thuis op Moreirense op de ranglijst over Sporting heen en snoepte zo het ticket voor de voorronde van de Champions League van Dost en zijn ploeggenoten af. Voor Sporting rest een avontuur in de Europa League. FC Porto was al kampioen.

Dost ook geen topscorer

Dost scoorde nog wel tegen Marítimo: hij zorgde voor de 1-1. Het was zijn 27ste treffer in 30 duels. Daarmee werd hij geen topscorer, dat werd Jonas van Benfica met 34 doelpunten.

Eindstand Portugese competitie

ClubPunten
1.FC Porto34-88
2.Benfica34-81
3.Sporting CP34-78
4.SC Braga34-75
5.Rio Ave FC34-51

Eerder op de dag trof Quincy Promes in Rusland hetzelfde lot. Hij leed op de slotdag van de competitie met Spartak Moskou een thuisnederlaag tegen Dinamo Moskou (0-1), waardoor zijn club rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League misliep.

Promes en zijn ploeggenoten gaan nu de voorronde van de Champions League in.

STER Reclame