Verstappen in Barcelona
NOS SportAangepast

Opgetogen Verstappen: bochten gaan goed, ik verheug me op Monaco

Na vier teleurstellende races kon Max Verstappen in Barcelona eindelijk met een glimlach uit zijn auto stappen. Op het circuit waar hij twee jaar geleden zijn eerste GP-zege boekte, stond Verstappen voor het eerst dit jaar op het podium.

"Als je als vijfde start, is dit een heel goed resultaat", reageerde Verstappen opgetogen. "Ricciardo was in de beginfase iets sneller. Ik zat klem achter Kimi Räikkönen en in zo'n situatie is de coureur achter je altijd sneller. Althans, dat denk je al snel."

Verstappen kon de Fin voorbij, nadat die problemen had gekregen met de turbo van zijn Ferrari. "We hadden wel mazzel met Kimi's probleem, maar we waren sneller", meende Verstappen.

Vreemde tik: Verstappen raakt Stroll

Na twee derde van de race tikte Verstappen opeens de achterkant van de bolide van Lance Stroll aan. De Limburger zat dicht op de Williams, die tijdens de virtuele safety car-fase zo min mogelijk tijd wilde verliezen. Door de botsing met Stroll liep de buitenkant van de voorvleugel van Verstappens bolide een aardige deuk op.

Samenvatting GP Spanje: Verstappen naar eerste podiumplaats van het jaar

"Ik kon met de schade doorrijden", sprak Verstappen. "Dat akkefietje betekende dat ik Bottas niet meer kon aanvallen, dus ik moest hem als derde thuisbrengen. Dat was lastig genoeg, want door die schade verloor ik neerwaartse druk. Ik had de meeste last in de snelle bochten. Ik heb op het stuur iets aangepast, daarna had ik er weinig last van."

Op naar Monaco

Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de volgende grand prix, die over twee weken in Monaco wordt verreden. "Ik verheug me op Monaco, want de bochten gaan goed met deze auto."

Verstappen aan de champagne in Barcelona

Lewis Hamilton boekte zijn tweede zege op rij, na een teleurstellende seizoensstart. "Ik hoop dat deze race voor ons het keerpunt is", zei de Britse winnaar. "Maar ik hou er rekening mee dat we in de volgende race weer de weg kwijtraken. Het was geen geweldige start van het seizoen."

"We hebben nog een berg te beklimmen", zei de regerend wereldkampioen. "Monaco wordt zwaar voor ons. Het is een moeilijk circuit, maar we gaan er 'on a high' naartoe."

Verstappen spuit de winnaar van de race nat: Lewis Hamilton

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl