Riesebeek op podium in Duinkerke, Claeys eindwinnaar

Aangepast
Oscar Riesebeek hield van de negen vluchters het langst stand Orange Pictures

Oscar Riesebeek is als derde geëindigd in het eindklassement van de Vierdaagse van Duinkerke. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij, die indruk maakte in de Amstel Gold Race, sloeg zijn slag in de vijfde etappe van zaterdag door met de sprinters André Greipel (Lotto-Soudal) en Dimitri Claeys (Cofidis) in de aanval te gaan.

In de door Olivier Le Gac (Groupama-FDJ) gewonnen slotrit naar Duinkerke kwam de leidende positie van Claeys niet meer in gevaar.

Zes ritten, vijf massasprints

De prestatie van Riesebeek is opmerkelijk aangezien de Vierdaagse van Duinkerke, die overigens zes etappes telt, een echte sprinterskoers is. Slechts twee van de zes etappes eindigden niet in een massasprint.

In de lastige etappe van zaterdag ging Riesebeek samen met ploeggenoot Sjoerd van Ginneken in de aanval. Uiteindelijk bleef Riesebeek samen met Greipel en Claeys over van de kopgroep van achttien renners en met zijn drieën wisten zij de achtervolgers op afstand te houden.

Oscar Riesebeek
@oscarriesebeek
Mooi om samen met @SvGinneken dagje vooruit te kunnen brommeren. Blij met de goede benen in de finale. Maar wat was de gorilla sterk vandaag. @AndreGreipel
8 maanden geleden

In de slotrit snoepte Greipel de Nederlander dankzij de bonificatieseconden onderweg nog wel de tweede plaats af, maar een plek op het podium kwam nooit in het geding.

Bouhanni verschaft zichzelf wat lucht

Behalve Greipel en Le Gac mochten ook Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Nacer Bouhanni (Cofidis) en Bryan Coquard (Vital Concept) een keer juichen.

Bouhanni heeft zich met zijn zege zo goed als verzekerd van een optreden in de Tour de France. Voorafgaand aan de koers had zijn ploeg gedreigd de spurter thuis te laten voor de Tour als hij deze week geen dagsucces zou boeken. De winst in de derde etappe was pas zijn eerste zege van het seizoen.

Wouter Wippert (Roompot) eindigde twee keer als derde en twee keer als vierde in Duinkerke.

STER Reclame