Superieure Herlings wint ook MXGP Letland

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Superieure Herlings wint ook MXGP Letland
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jeffrey Herlings heeft in Kegums de MXGP van Letland gewonnen. De Brabander troefde Antonio Cairoli, zijn naaste concurrent in de WK-stand, in beide manches na een indrukwekkende inhaalrace af.

Twee keer een slechte start

De eerste manche startte voor Herlings niet zo best. Door een slechte start moest de Brabander de achtervolging inzetten op zijn concurrenten Cairoli, Romain Febvre en Gaultier Paulin. Zoals zo vaak had Herlings de koppositie al snel in zicht en ruim voor de finish had hij het kwartet ingerekend en op achterstand gezet,

Was het machtsvertoon in de eerste manche al groot, in de tweede manche liet Herlings zien de enige favoriet voor de wereldtitel te zijn.

Weer moest hij in de achtervolging, maar dit keer was de kloof tussen hem en de coureurs die wel een snelle start kenden nog groter. Met nog tien minuten te gaan had Cairoli ruim tien seconden voorsprong, maar die verdween, door enkele foutjes van de Italiaan en het uitstekende rijden van Herlings, als sneeuw voor de zon.

MXGP
@mxgp
Jeffrey Herlings wins the MXGP of Latvia with 1-1 finishes! #MXGPLatvia
9 maanden geleden

Door zijn overwinningen in Letland loopt Herlings verder uit in de stand om de wereldtitel. De Brabander heeft nu 32 punten voorsprong op Cairoli.

STER Reclame