Rookpluimen boven het aangellen overheidsgebouw in Jalalabad
NOS NieuwsAangepast

Urenlange strijd in Afghaanse stad Jalalabad met groep terroristen

Afghaanse troepen hebben vandaag urenlang gevochten met een groep zwaarbewapende aanvallers in de stad Jalalabad, ten oosten van Kabul. Daarbij zijn volgens plaatselijke functionarissen zeker vijftien mensen gedood en meer dan 40 mensen gewond geraakt.

De aanval op een overheidsgebouw begon met de ontploffing van een auto, waarna de aanvallers zich naar binnen vochten. Ze waren bewapend met automatische wapens en granaten. Omstanders hebben verscheidene zware explosies gehoord.

De aanval vond plaats in een druk gedeelte van de stad. Nabij staat onder andere een meisjeschool. De circa duizend leerlingen moesten binnenblijven tijdens de gevechten.

Een woordvoerder van de provinciale gouverneur zegt dat het leger erin geslaagd is alle zes aanvallers uit te schakelen. In januari vielen in Jalalabad, dat in de buurt van de grens met Pakistan ligt, vijf doden bij een aanval op een gebouw van de hulporganisatie Save the Children. De verantwoordelijkheid daarvoor werd opgeëist door IS. De aanval van vandaag volgde hetzelfde patroon en is ook opgeëist door IS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl