Galatasaray viert de 2-0 zege op Yeni Malatya
NOS VoetbalAangepast

Galatasaray bijna kampioen, Besiktas kan titel vergeten

Galatasaray is dankzij een 2-0 thuiszege op Yeni Malatyaspor weer een stap dichter bij de Turkse titel gekomen. Met nog een wedstrijd te gaan heeft de twintigvoudig landskampioen nog maar één punt nodig.

Younes Belhanda en topscorer Bafetimbi Gomis brachten Galatasaray al binnen dertien minuten op 2-0. Ryan Donk (oud-AZ) en Garry Rodrigues (oud-FC Dordrecht en oud-ADO Den Haag) hadden een basisplaats bij de thuisploeg.

Door de zege van Galatasaray kan Besiktas de landstitel vergeten. Galatasaray heeft drie punten meer dan nummer twee Basaksehir, dat vrijdag al met Eljero Elia afrekende met Antalyaspor (0-2). Fenerbahçe kan maandag in punten gelijk komen met Basaksehir. Daarvoor moet het uitduel met Karabükspor gewonnen worden.

Op zondag 20 mei wordt de titelstrijd beslist. Galatasaray, Basaksehir en Fenerbahçe gaan dan op de laatste speeldag uitmaken wie dit seizoen de Turkse landstitel opeist. Het Besiktas van Ryan Babel en Jeremain Lens haakte door de zege van Galatasaray op zaterdag af in de titelstrijd.

Stand Turkije

# Club Duels Punten Doelsaldo
1. Galatasaray 33 72 +41
2. Istanbul Basaksehir 33 69 +27
3. Fenerbahçe 32 66 +34
4. Besiktas 32 65 +34

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl