Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen start als vijfde in Barcelona, Hamilton op pole

Max Verstappen start zondag bij de GP van Spanje vanaf de vijfde plek. De Limburger troefde zijn teamgenoot Daniel Ricciardo met 0,002 af. De Red Bulls staan naast elkaar op rij drie.

De Brit Lewis Hamilton was op het circuit in Montmélo bij Barcelona het snelst in de kwalificatie en start vanaf poleposition.

De Ferrari's leken aanvankelijk net te snel voor de Mercedessen, maar zoals wel vaker had Hamilton het beste voor het laatst bewaard. Hij scherpte in 1.16,173 het baanrecord aan. Teamgenoot Valtteri Bottas reed met zijn laatste ronde ook nog naar de eerste startrij.

De Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen bezetten de tweede rij.

Hamilton pakte zijn 74ste pole, maar pas zijn tweede dit seizoen. "Ik ben niet meer gewend om hier te staan", zei hij na afloop. "We hebben een sprong gemaakt en dit is een 1-2 om trots op te zijn."

Teleurstellende vrije training

Eerder op de dag kende de Limburger nog een zeer moeizame derde vrije training waarbij hij niet verder kwam dan vijf ronden en de twaalfde tijd. Hij miste het grootste deel van de training door problemen met de elektronica in de motor van zijn Red Bull.

Mogelijk ontstonden die problemen toen hij al vroeg in de training naast de baan belandde en daarbij de bodem van zijn auto beschadigde. Vrijdag had Verstappen in de tweede training nog de derde tijd gereden.

De Toro Rosso van Hartley breekt in twee stukken na z'n harde crash

De training eindigde met een harde crash van Brendon Hartley, die de macht over zijn Toro Rosso verloor en keihard in de omheining belandde.

De Nieuw-Zeelander leek ongedeerd uit zijn bolide te stappen en gaf over de teamradio aan in orde te zijn, maar van zijn auto bleef weinig over. Bij het wegtakelen brak het chassis zelfs in tweeën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl