Edgar Davids in het shirt van de Suriprofs
NOS VoetbalAangepast

Suriprofs testen nieuwe spelregels tegen Fortuna Sittard

Het wordt 'de Wedstrijd van de Toekomst' genoemd; het duel tussen promovendus Fortuna Sittard en de Suriprofs dat vanmiddag in het stadion van Excelsior gespeeld wordt. Niet perse vanwege de talenten die in actie komen, maar vanwege een experiment met nieuwe spelregels.

Tijdens de wedstrijd in Rotterdam zijn vijf nieuwe regels van kracht:

'KNVB staat open voor innovaties'

De Wedstrijd van de Toekomst is een initiatief van de Jupiler League, dat wordt gesteund door de KNVB. "Het Nederlands voetbal en de KNVB hebben altijd open gestaan voor innovaties", zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal op de website van de bond. "Als we het voetbal op lange termijn leuk willen houden voor onze kinderen, moeten we wel kijken naar vernieuwingen."

In november vorig jaar ondersteunde de KNVB ook de wedstrijd tussen Quick Boys en FC Lisse, waarin werd geëxperimenteerd met de self-pass, de intrap en zuivere speeltijd.

November: Lisse en Quick Boys experimenteren met de intrap en de self-pass

Aanjager

"Hoe vaker dit soort wedstrijden gespeeld worden, hoe meer mensen zien wat de toegevoegde waarde van bijvoorbeeld de self-pass is. Het invoeren van nieuwe elementen aan het spel is tijdrovend, maar aan de invoering van de videoscheidsrechter, waar Nederland ook aanjager van is geweest, zie je dat het uiteindelijk ook resultaat oplevert", aldus De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl