Hayo Seppelt ANP

Rusland weigert ARD-onderzoeksjournalist Seppelt visum voor WK

time icon Aangepast

Rusland ontzegt ARD-onderzoeksjournalist Hayo Seppelt toegang tot het land. Seppelt wil komende zomer namens de Duitse zender verslag doen van het WK voetbal, maar krijgt geen visum.

Het lijkt een reactie op de ARD-documentaire van Seppelt waarin hij een door de staat gerund dopingprogramma in Rusland openbaart. Mede op basis daarvan weigerde het IOC deelname van Rusland aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang dit jaar.

Onlangs uitte Seppelt ook nog kritiek op de gastenlijst tijdens de beëdiging van Vladimir Poetin, die aan zijn vierde termijn als president is begonnen.

Hajo Seppelt
@hajoseppelt
Putin’s inauguration: also joining the show very much in front behind Medvedev: René Fasel (IIHF President, Ex IOC EB)+Jean-Claude Killy (IOC Hon Member+Head Coordination Commission Sochi 2014). Shows again strong (I would add dubious) inter-relations between IOC etc. and Russia
1 jaar geleden

De actie van Rusland leidt tot een politieke discussie in Duitsland. "Dit toont aan in wat voor land het WK wordt gespeeld", stelt partijvoorzitter Annalena Baerbock van Die Grünen. Ze roept de Duitse voetbalbond op tot actie. "De DFB mag niet zwijgen."

Een parlementslid van het CDU/CSU, de partij van bondskanselier Angela Merkel, zegt dat "Moskou hiermee wel krediet verspeelt, zo kort voor het WK. Dat is geen goed teken."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Klokkenluiders onthullen dopingcultuur
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame