NOS SportAangepast

Bertens dendert door en bereikt finale in Madrid

Bertens verslaat Garcia en bereikt finale in Madrid

Kiki Bertens heeft zich met overtuiging verzekerd van een plek in de eindstrijd van het WTA-toernooi van Madrid. In de halve finales versloeg ze de Française Caroline Garcia met 6-2, 6-2.

Garcia had in de eerste set geen passend antwoord op de hoge spinballen en de variatie in Bertens' spel. De nummer zeven van de wereld probeerde wel aan te vallen, maar was te gehaast en slordig.

Zelfde beeld

Bertens profiteerde, plaatste twee breaks en won de set. Dat beeld herhaalde zich in de tweede set. Opnieuw dwong Bertens de Française tot een flinke foutenlast, terwijl bij de geconcentreerd spelende Nederlandse juist alles goed viel. In 66 minuten had Bertens de winst binnen.

Kiki Bertens

"Ik ben heel blij met mijn niveau van deze week", zei Bertens na afloop. "Gelukkig heb ik nog wat tijd om me voor te bereiden op de finale en ik kan vanavond de andere halve finale kijken. Ik denk nog niet aan de titel, maar probeer er eerst gewoon even van te genieten."

Bertens: ik heb in ieder geval energie over

Zevende finale

Bertens staat voor de zevende keer in haar loopbaan in een finale van een WTA-toernooi. Van de zes vorige finales wist ze er vijf te winnen.

Het toernooi van Madrid valt in de categorie Premier Mandatory en behoort daarmee tot de vier grootste toernooien naast de grandslams en het eindejaarstoernooi WTA Finals (voor de beste acht speelsters).

  • Pro Shots
    Caroline Garcia
  • Pro Shots
    Kiki Bertens wordt gefeliciteerd door Caroline Garcia
  • Pro Shots
    Kiki Bertens

Hoogste ranking

Door de zege stijgt Bertens naar de 15de plek op de wereldranglijst. Bij winst van het toernooi is ze de mondiale nummer 12. De hoogste ranking van Nederlands beste tennisster was de 18de plek, die ze in mei van vorig jaar bezette.

In de finale neemt Bertens het zaterdag op tegen Petra Kvitova, die Karolina Pliskova met 7-6 (4), 6-3 versloeg. Tegen Pliskova leed Bertens, eind april in Stuttgart, haar enige nederlaag van het jaar op gravel.

De winnares van het toernooi mag, naast 1.000 punten (winst grandslam is 2.000) ruim een miljoen bijschrijven: 1.190.490 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl