Aleksander Kokorin viert zijn treffer AFP

Aanvaller Aleksandr Kokorin maakt zoals verwacht geen deel uit van de voorlopige WK-selectie van de Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov. De speler van Zenit Sint-Petersburg is niet op tijd hersteld van een knieblessure.

De 48-voudig international, die dit seizoen 19 keer scoorde in 35 duels voor zijn club, scheurde in maart de kruisbanden in zijn rechterknie in de achtste finales van de Europa League tegen RB Leipzig.

Hij wordt in de voorlopige selectie van Rusland vervangen door de eveneens ervaren Artjom Dzjoeba, die tegenwoordig bij Arsenal Toela speelt.

Half maart: Aleksander Kokorin verlaat het veld Getty

Ook vaste trio er niet bij

Voor het eerst sinds 2008 zal Rusland aantreden op een eindtoernooi zonder recordinternational Sergej Ignasjevitsj en de broers Vasili en Aleksej Berezoetski. Zij stopten na het teleurstellende EK in 2016.

Doelman Igor Akinfejev en Joeri Zjirkov, twee andere halvefinalisten van het EK in 2008, zijn wel door bondscoach Tsjertsjesov geselecteerd.

Ook zonder de Berezoetski's is de kans groot dat opnieuw een Russische tweeling op het WK te bewonderen zal zijn. Middenvelder Anton en aanvaller Aleksej Mirantsjoek van de verrassende kampioen Lokomotiv Moskou behoren tot de selectie.

Roman Neustädter (Fenerbahçe), Vladimir Gaboelov (Club Brugge) en Denis Tsjerisjev (Villarreal) zijn de enige spelers in de selectie, die buiten Rusland hun geld verdienen.

Kambolov

Een opvallende naam in de selectie van 28 spelers is die van Roeslan Kambolov. De verdediger van Roebin Kazan, die een jaar geleden pas zijn tweede interland speelde, was een van de weinige bij naam genoemde voetballers die door antidopinginstantie WADA werd onderzocht. Dit naar aanleiding van de conclusies uit het rapport van onderzoeker Richard McLaren naar een systematisch dopingprogramma in Rusland.

Volgens de advocaten van Kambolov werd dit onderzoek in februari gesloten, al heeft wereldvoetbalbond FIFA dit niet bevestigd.

Stanislav Tsjertsjesov reageert emotioneel in de met 1-3 verloren oefeninterland tegen Frankrijk Pro Shots

De definitieve selectie zal na het vriendschappelijke duel met Oostenrijk op 30 mei bekend worden. Op 14 juni speelt Rusland in Sint-Petersburg de openingswedstrijd van het WK tegen Saud-Arabië. Andere tegenstanders in de groepsfase zijn Egypte en Uruguay.

STER reclame