Lewis Hamilton in Barcelona
NOS SportAangepast

Mercedes snel in vrije trainingen, Verstappen verbetert zich

Het Formule 1-team van Mercedes lijkt klaar voor de Grote Prijs van Spanje. In de eerste training zette Valtteri Bottas de snelste tijd neer, in de middag kwam niemand aan de tijd van Lewis Hamilton.

Max Verstappen verbeterde zich vrijdagmiddag ten opzichte van de eerste training in de ochtend. De Limburger klom een plaatsje en zette de derde tijd neer, zijn 1.18,533 was ruim zes tiende sneller dan zijn beste rondetijd in de ochtend.

Crash Ricciardo

Het opmerkelijkste moment van de ochtendsessie was de crash van Daniel Ricciardo training. De teamgenoot van Verstappen kwam in de problemen in de vierde bocht, hij schoot rechtdoor en belandde in de bandenstapel.

Daniel Ricciardo in Barcelona

Ricciardo keerde achterop een scooter terug in de pitsstraat. De helft van de voorvleugel bungelde onder zijn auto, die met een takelwagen terug werd gereden.

Niet alles uit de auto gehaald

"Ik heb veel tijd verspeeld met crash vanochtend", liet de Australiër optekenen. "Dat is een dure fout van me, maar uiteindelijk goede dag. Er was veel wind en dat maakte het tricky. Bovendien gedraagt de auto zich door alle updates en upgrades heel anders dan ik gewend ben."

"De kwalificatie moet goed, want dit circuit lijkt op Melbourne. Het kan een optocht worden zondag, dus op de voorste rij starten is hier belangrijk. Het ging aardig vandaag, maar we kunnen morgen nog veel tijd winnen. Ik heb nog niet het uiterste uit de auto gehaald."

Verstappen 's ochtends vierde

Verstappen schoot in het begin van de training even van de baan, maar kwam de rest van de eerste trainingssessie ongeschonden door. Hij zette uiteindelijk vierde plaats neer.

Ook in de middag stond de Red Bull van Verstappen even achterstevoren. Datzelfde overkwam Sebastian Vettel op het winderige circuit bij Barcelona. Beiden konden zonder schade door.

Verstappen keek tevreden terug op de trainingen. "Het was een goede, probleemloze dag. De auto voelt goed aan en we zijn competitief. De updates op de auto lijken te werken, hoewel ik natuurlijk nooit echt tevreden ben. Je wilt als coureur altijd nog sneller. Het gaat nooit snel genoeg. De kwalificatie van zaterdag wordt cruciaal, want inhalen is hier een moeilijk verhaal."

Veel coureurs kenden problemen door de wind. Bottas en Vettel spinden in de ochtend, maar liepen daarbij geen grote schade op.

In de middag schoot Kimi Räikkönen van de baan op dezelfde plek als Ricciardo eerder op de dag. Räikkönen kwam wel voor de muur tot stilstand, maar keerde wel terug in de pitsstraat omdat er wat zwarte rook uit zijn bolide kwam.

Stroll waarschuwt en crasht

Ook Sergio Pérez (Force India) en Brendon Hartley (Toro Rosso) en Romain Grosjean (Haas) moesten door het gras of de grindbak, maar hielden hun bolide uit de muur.

Lance Stroll klaagde over de balans van de auto en zijn zorg bleek niet ongegrond. Ook de Williams-coureur kon zijn auto niet op het circuit houden, hij kwam nét voor de bandenstapel tot stilstand, maar desondanks zat zijn training erop na het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl