Arda Turan balt zijn vuist en stormt op de scheidsrechter af

Turan moet 16 duels brommen na aanvallen op arbitrage

Een megaschorsing voor Arda Turan in Turkije. Hij moet zestien duels toekijken nadat hij zich vorige week had misdragen in het competitieduel met Sivasspor (1-1).

De middenvelder, tegenwoordig uitkomend voor Istanbul Basaksehir, was het niet eens met een beslissing van de grensrechter, maakte zich kwaad en gaf hem een duw.

Vervolgens gaf de scheidsrechter Turan rood. Maar in plaats van het veld direct te verlaten, liep de Turk stampvoetend richting de arbiter om ook bij hem verhaal te halen.

Dat deed Turan met een opgeheven vuist en dat rekent de Turkse voetbalbond hem zwaar aan. Naast de lange schorsing moet de vedette ook een boete van 7600 euro betalen.

Basaksehir verspeelde tegen Sivasspor ook nog eens twee kostbare punten in de strijd om de titel. De ploeg van onder meer Eljero Elia en oud-PSV'er Manuel da Costa heeft drie punten achterstand op koploper Galatasaray.

De 31-jarige Turan staat nog onder contract bij FC Barcelona, dat hem deze winter voor 2,5 jaar verhuurde aan Istanbul Basaksehir.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl