Hockeysters Den Bosch op spectaculaire wijze voorbij Amsterdam

Den Bosch wint in slotminuut van Amsterdam

De hockeysters van Den Bosch hebben de eerste wedstrijd van de finale om de landstitel tegen Amsterdam op spectaculaire wijze gewonnen. Dankzij een doelpunt in de laatste minuut won de titelhouder met 3-2 van Amsterdam.

Van de twintig laatste titels gingen er achttien naar Den Bosch en twee naar Amsterdam (in 2009 en 2013 werd Den Bosch in de finale geklopt).

Amsterdam opende de score via Eva de Goede. Zij sleepte vlak voor het einde van het eerste kwart een corner binnen. De gelijkmaker van Den Bosch liet niet lang op zich wachten. Lidewij Welten kreeg aan het begin van het tweede kwart de bal van Marlies Verbruggen, schoot op keepster Anne Veenendaal, maar scoorde alsnog in de rebound.

Amsterdam weer voor

Kelly Jonker zette Amsterdam in het derde kwart weer op voorsprong met een intikker. Den Bosch drong daarna aan, maar wist uit drie corners niet te scoren. Bij de vierde pushte Frédérique Matla wel raak. Amsterdam schakelde de videoscheidsrechter nog in, maar die keurde het doelpunt goed.

Amsterdam had daarna nog goede kansen op de 3-2, maar de Bossche keepster Josine Koning redde knap bij een corner van Eva de Goede en een snoeihard backhandschot van Charlotte Vega. Vervolgens scoorde Marlies Verbruggen in de slotminuut het winnende doelpunt voor Den Bosch.

'Op z'n Duits'

"Een overwinning in de laatste tien seconden, dat is er eentje op z'n Duits", lachte Den Bosch-trainer Raoul Ehren na afloop.

"Het was een wedstrijd met een heel hoog niveau. Zelfs met een 2-1 achterstand zag ik dat we heel goed speelden. De 2-2 viel ook op een gunstig moment voor ons, acht minuten voor tijd. Dat was zeker mentaal gezien heel lekker voor ons."

Ehren verwacht een spannend restant van de finale. "Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Het zit allemaal in heel kleine dingen."

De tweede wedstrijd om de titel is zaterdag om 16.00 uur.