Chris Paul
NOS SportAangepast

Paul gaat met Houston op voor eerste Conference-finale

Een ontketende Chris Paul heeft Houston Rockets naar de finale van de Western Conference in de NBA geleid. De Rockets wonnen de vijfde wedstrijd in de play-offs tegen Utah Jazz met 112-102 en zijn met een 4-1 stand door naar de eindstrijd.

Het wordt de tweede finale in vier jaar tijd voor de ploeg uit Houston, maar voor de 33-jarige Paul is het pas de eerste keer in dertien seizoenen NBA. Negen keer strandde hij in de tweede ronde en hij was er overduidelijk op gebrand dat niet nogmaals te laten gebeuren.

Paul was goed voor 41 punten (een persoonlijk record in de play-offs), 10 assists en 7 rebounds. "Hij heeft deze kans met beide handen gegrepen en de wedstrijd voor ons gewonnen", prees James Harden het optreden van zijn ploegmaat.

In de vierde wedstrijd was Paul ook al de uitblinker voor de Rockets, al viel hij toen vooral op door een relletje rond zijn broer C.J., die onterecht werd afgevoerd door beveiligers omdat hij de scheidsrechter zou hebben beledigd.

In de finale treft Houston regerend NBA-kampioen Golden State Warriors. Het sterrenensemble uit Oakland won de vijfde wedstrijd tegen New Orleans Pelicans met 113-104, bracht de stand in de best-of-seven-serie op 4-1 en kan zich opmaken voor de vierde Conference-finale op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl