Labyad wordt bij Ajax herenigd met trainer Erik ten Hag Pro Shots

Zakaria Labyad en Ajax hebben een akkoord bereikt over een transfer. De Marokkaanse middenvelder komt na dit seizoen over van FC Utrecht. Labyad is al medisch gekeurd in Amsterdam en tekent een contract voor vier seizoenen. Met de transfer zou zo'n 7 miljoen euro zijn gemoeid.

FC Utrecht speelt nog play-offs om Europees voetbal. Als de club uit de Domstad is uitgespeeld, zal de transfer worden beklonken. De laatste details zouden nog moeten worden besproken.

Niet nieuw

Het is niet nieuw dat de naam Labyad bij Ajax valt. Sinds de overstap van trainer Erik ten Hag van FC Utrecht naar Ajax wordt de speler met de Amsterdamse club in verband gebracht. Afgelopen winterstop leek Labyad al te azen op een transfer, maar dat werd nooit concreet. Zelf hield hij de kaken stijf op elkaar.

Na de wedstrijd FC Utrecht-Ajax (0-0) in januari liep Labyad korte tijd in het Ajax-shirt van Hakim Ziyech op het veld. Dat kwam hem op kritiek van zijn medespelers te staan. Labyad trok daarop niet alleen zijn shirt binnenstebuiten aan, hij kreeg ook een hesje van zijn teamgenoten aangereikt.

STER reclame