NOS VoetbalAangepast

PSG maakt eind aan sprookje derdeklasser en pakt vierde prijs

PSG schiet bekersprookje Les Herbiers uit

Het voetbalsprookje van de Franse derdeklasser Vendeé Les Herbiers heeft niet geleid tot winst van de Coupe de France. De underdog hield het lang spannend tegen favoriet Paris Saint-Germain, maar verloor met 0-2.

Daarmee pakte PSG de vierde prijs van het seizoen in Frankrijk, want ook de Super Cup, de landstitel en de Coupe de la Ligue gingen naar de Parijzenaren. Het is de achttiende prijs in vijf seizoenen.

Al voor de aftrap was duidelijk dat Les Herbiers deze Franse bekereditie onvergetelijk had gemaakt. De spelers, die dit weekend nog aan de bak moeten om niet te degraderen naar de vierde klasse, keken hun ogen uit in het Stade de France.

Zo ongeveer iedereen uit het stadje van zo'n 16.000 inwoners was meegereisd. De 15.000 aanwezige fans zagen hoe hun club zelfs voor het eerste gevaar zorgde, al ging het schot van middenvelder Joachim Eickmayer ver naast de goal van doelman Kevin Trapp.

Lo Celso breekt ban

Het offensief bleek van korte duur. PSG nam het heft in handen en drong Les Herbiers zoals verwacht ver terug. Nadat de Parijzenaars al drie keer de paal hadden geraakt, brak Giovani Lo Celso de ban met een geplaatst afstandsschot in de verre hoek.

  • Pro Shots
    Giovani Lo Celso schreeuw het uit naar zijn openingstreffer
  • Pro Shots
    De geblesseerde Neymar zat in Parijs op de tribunes
  • AFP
    Op de tribunes ook veel fans van Les Herbiers
  • AFP
    Ondertussen keken in het stadion van Les Herbiers ook veel fans mee
  • Pro Shots
    Mbappé loopt weg na zijn goal die uiteindelijk afgekeurd zou worden

Kylian Mbappé dacht kort na rust de 2-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd nadat de videoscheidsrechter in een eerdere actie hands had gezien van Marquinhos.

Omdat het PSG maar niet lukte om de veelvoud aan kansen te verzilveren, mocht Les Herbiers blijven hopen op een gelijkmaker, al kwam de club niet tot grote mogelijkheden.

Cavani zorgt voor beslissing

Een kwartier voor tijd besliste Edinson Cavani het duel. Hij omspeelde de doelman, werd gevloerd en scoorde vervolgens zelf uit de toegekende strafschop zijn veertigste treffer van het seizoen: 2-0.

Les Herbiers produceerde nog een klein slotoffensief en schoot in de laatste minuut zelfs voor het eerst op het doel van PSG. De trap van Diaranke Fofana miste echter precisie, waardoor Trapp de bal kon keren.

Spelers van PSG en Les Herbiers tillen samen de cup op

Ondanks het verlies was het groot feest bij de aanhang en spelers van Les Herbiers. Zo werd de polonaise nog ingezet in het stadion.

En vanuit PSG was er veel waardering voor de derdeklasser. Les Herbiers-aanvoerder Sebastien Flochon mocht samen met PSG-aanvoerder Thiago Silva de beker omhoog houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl