Busmaatschappij Arriva spreekt tegen dat een Tilburgse chauffeur zondagavond een joint rookte voordat hij begon aan zijn rit. Na onderzoek zegt het bedrijf dat de man een gewone sigaret rookte en een normale rit reed.

Een reiziger meldde eerder dat de chauffeur naast zijn bus stond te blowen en dat de rit vervolgens alles behalve vlekkeloos verliep. "Hij reed steeds over twee banen tegelijk en heel hard door de bochten. Daarna reed hij verschillende pylonnen omver die op de weg stonden voor werkzaamheden", zei Rory Jongergouw.

Hij meldde het incident bij het vervoersbedrijf. Arriva gaf aan de zaak hoog op te nemen en stelde een onderzoek in. Het bedrijf bekeek camerabeelden en sprak de chauffeur zelf. Daaruit blijkt volgens Arriva dat het verhaal van de reiziger niet klopt.

"De betreffende chauffeur heeft aangegeven tijdens zijn pauze bij de bus een (normale) sigaret gerookt te hebben. Dit bevestigen de beelden ook. De chauffeur is daarna keurig op tijd aan zijn dienst begonnen. Tijdens de rit is geen afwijkend rijgedrag geconstateerd", laat Arriva weten aan Omroep Brabant.

STER reclame