ANP Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Boze fans krijgen hun zin: FC Utrecht wijzigt nieuwe thuisshirt

Op de foto hierboven is Willem Janssen te zien in wat eigenlijk het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht had moeten worden. Maar nog ver voordat het seizoen 2018/2019 is begonnen, kunnen de shirts al in de prullenbak.

Afgelopen zondag speelde Utrecht voor het eerst in het shirt, in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen (1-0 winst op VVV-Venlo). Met daarop de terugkeer van het rood-witte diagonaal op de voorkant van het shirt. Dat was een nadrukkelijke wens van de supporters.

Maar toch was het publiek flink kritisch na zondag. Het opvallende, witte vierkant rondom de sponsornaam stond de achterban niet aan. Via Twitter werd de hashtag #WijzigDatShirt in het leven geroepen en er kwam een online petitie, die ruim 1.300 keer werd ondertekend.

En met resultaat: FC Utrecht heeft het shirt dus veranderd. Het witte vierkant is weg.

De club schrijft dat er "een aantal subtiele doch relevante aanpassingen" zijn gedaan. "Hiermee hebben we een shirt waar we allemaal trots op zijn. En daar gaat het om."

Play-offs

De ploeg van Jean-Paul de Jong speelt woensdagavond in en tegen sc Heerenveen in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal. Zaterdag is de return in de Galgenwaard. Met de nieuwe shirts.

FC Utrecht
Het vernieuwde nieuwe shirt van FC Utrecht, zonder wit vierkant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl