ANP

De Surinaamse politie heeft dertig arrestaties verricht in een actie tegen de piraterij. De arrestaties waren op land en in de Surinaamse wateren, zei minister van Politie en Justitie Stuart Getrouw. Vrijdag werden al drie verdachten opgepakt.

Sinds de brute zeeroof van anderhalve week geleden, waarbij vijftien vissers werden vermoord, is gezocht naar de daders. Ze zouden lid zijn van een bende die wraak wilde nemen voor de moord op hun leider, in maart.

Overlevenden van de overval hebben vier mannen herkend. Of die nu ook gearresteerd zijn, is niet bekend. De arrestanten worden nog ondervraagd.

Visprijzen

Bij de actie tegen de piraten werkt Suriname nauw samen met Frans-Guyana en met Guyana, waar veel piraten vandaan zouden komen.

De Surinaamse vissers durven sinds de brute moordpartij niet meer de zee op te gaan, waardoor er nauwelijks nog vis wordt aangevoerd en de visprijzen op de markt van Paramaribo flink zijn gestegen.

Correspondent Harmen Boerboom sprak eerder met een van de slachtoffers van de zeeroof:

'Ik kan hier niet sterven. Ik spring overboord'

Minister van Defensie Ronni Benschop zegt dat de vissers volgende week de zee weer op kunnen gaan. Op de vraag hoe Suriname hun veiligheid garandeert, zei hij: "Wij weten hoe". Hij wilde daar niet nader op ingaan.

STER reclame