Menno Bergsen viert het feest met Jafar Arias
NOS VoetbalAangepast

FC Dordrecht geniet nog na en gelooft in nieuwe stunt

De kans is groot dat op het gezicht van de spelers, staf en fans van FC Dordrecht ook vandaag nog een grote grijns prijkt. En de grootste misschien wel op het gezicht van doelman Menno Bergsen. Hij was zaterdagavond de grote held na het gewonnen play-offduel met Cambuur.

In de strijd om promotie naar de eredivisie leek het lot van Dordrecht al vroeg bezegeld. De eerste wedstrijd ging met 4-1 verloren en ook in Leeuwarden kwam de ploeg al snel op achterstand. Maar Dordrecht herpakte zich, met Bergsen voorop. De keeper redde een aantal keer fraai, zag zijn ploeg daarna vier keer scoren en vervolgens ook de strafschoppen beter nemen.

"Echt fantastisch dit. Ik ben heel blij dat het zo gelopen is", zegt Bergsen met licht Rotterdamse tongval. Pas kort voor de aftrap hoorde hij dat hij mocht debuteren, omdat vaste doelman Bryan Janssen geblesseerd was geraakt. "Ik wist dat Bryan een beetje last had en dat ik er moest staan. Ik heb maar kort de tijd gehad om zenuwachtig te zijn. Pakte een paar balletjes, bereidde me voor en toen begon het hele feest."

'Jullie willen hogerop'

Een feest leek het in eerste instantie niet te worden, met een 1-0 achterstand in de rust. Trainer Gérard de Nooijer had daarin een duidelijke boodschap voor zijn spelers. "Ik heb tegen de jongens gezegd: het is jullie carrière. Jullie willen hogerop. Zorg dan dat we de volgende ronde halen. Dan moet je de komende 45 minuten laten zien wat je waard bent."

Gérard de Nooijer

Na de heroïsche play-offavond is Sparta het volgende station voor Dordrecht op weg naar het hoogste niveau. "We hebben laten zien dat alles mogelijk is", zegt Bergsen. "Iedereen was door het dolle heen. Wie weet waar het schip strandt."

Ook De Nooijer is vol vertrouwen. "Wij hebben niks te verliezen en alles te winnen. En Sparta staat onder enorme druk. Ik weet dan ook zeker dat we kans maken om weer te kunnen stunten."

Sparta is geen onbekende voor doelman Bergsen, die in de jeugd bij de Rotterdammers actief was. Staat de bescheiden Bergsen, die nog altijd wacht op een eerste profcontract, tegen zijn oude club onder de lat? "Ik weet niet hoe Bryan Janssen eraan toe is. Wie weet mag ik er staan."

Trainer De Nooijer is duidelijk over een eventuele nieuwe basisplaats voor Bergsen. "Menno keepte een wedstrijd, zo goed gaat hij het nooit meer doen. Als Bryan fit is, keept hij gewoon. Hij is onze eerste keeper."

Donderdag speelt FC Dordrecht in eigen stadion de eerste wedstrijd tegen Sparta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl