ANP

Wekdienst 7/5: grote brand Twello en cijfers sterfte Oostvaarderplassen

time icon Aangepast

Goedemorgen! Vanwege een grote brand in Twello rijden er voorlopig geen treinen tussen Apeldoorn en Deventer. En de criminaliteit in Nederland bereikt het laagste punt in bijna veertig jaar.

Het is overal helder en de minima komen uit tussen 13 en 10 graden. Overdag is het opnieuw zonnig. Het wordt 25 tot 27 graden in het binnenland. In het noordwesten en op de Wadden liggen de maxima iets lager.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Staatsbosbeheer komt om 10.00 uur met definitieve cijfers over de wintersterfte op de Oostvaardersplassen en het aantal afgeschoten dieren. Eerder werd al bekend dat het aantal grazers van december tot en met maart met 2969 was afgenomen.
  • Het is een jaar geleden dat Emmanuel Macron tot president van Frankrijk werd gekozen. Op NOS.nl blikken we terug op zijn eerste jaar in functie.
  • Duitsland en Nederland gaan samenwerken om beverratten langs het grensgebied te bestrijden. Vandaag wordt een overeenkomst getekend die het mogelijk maakt dat Nederlandse beverrattenvangers net over de Duitse grens bij Winterswijk beverratten mogen vangen.
  • De Nederlandse promovenda Sietske Berghuis ontvangt in Toronto een prijs voor haar onderzoek naar de gevolgen van verboden gevaarlijke stoffen op ontwikkeling van kinderen en pubers. Haar conclusie: jongens krijgen daardoor eerder de baard in de keel en meisjes hebben een verder gevorderde borstontwikkeling.

Wat heb je gemist?

SPS Media - Rens Hulman

In Twello in Gelderland heeft een grote brand een pand verwoest waarin drie bedrijven waren gevestigd. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen. Bij de brand is asbest vrijgekomen in de directe omgeving, onder meer op het spoor. Daarom rijden er tot ongeveer 10.30 uur geen treinen tussen Deventer en Apeldoorn, meldt de NS.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een vrijwilliger van een wielerwedstrijd in het Engelse Leeds heeft hoogstwaarschijnlijk een engeltje op zijn schouder gehad. Tijdens de etappe raakte een van de volgwagens van de weg en en de auto raasde in volle vaart op de man af. Hij kon nog net op tijd opzij springen. Bekijk hier de beelden bij de BBC:

Vrijwilliger aan de dood ontsnapt bij wielerwedstrijd Leeds

Fijne dag!

STER Reclame