Lionel Messi juicht na zijn doelpunt

Barcelona en Real spelen gelijk in harde Clásico

In de laatste 'El Clásico' van Andrés Iniesta hebben FC Barcelona en Real Madrid met 2-2 gelijkgespeeld. Hierdoor blijft Barcelona dit seizoen ongeslagen in de competitie. Met acht gele kaarten en een rode was het een hard duel in Camp Nou.

Barcelona, dat al kampioen is, begon voortvarend en kreeg meteen een enorme kans via Luis Suárez, maar de Uruguayaan schoot de bal in het zijnet. Even later was het wel raak voor de Uruguyaan. Sergi Roberto kon vanaf de rechterkant vrij doorlopen en een perfecte voorzet geven. Suárez volleerde de bal knap het doel in.

Nog binnen het kwartier trok Real de stand weer gelijk. Uit een voorzet van Toni Kroos kopte Karim Benzema de bal terug op Cristiano Ronaldo die de 1-1 binnen kon glijden. De Portugees raakte hierbij wel geblesseerd.

De Madrilenen namen daarna het heft in handen en kregen via Ronaldo en Benzema kansen om op voorsprong te komen.

Grimmig

Vlak voor rust werd de sfeer grimmiger op het veld. Na een opstootje tussen Suárez en Real-verdediger Sergio Ramos volgden enkele zware overtredingen van Lionel Messi en Gareth Bale. Sergi Roberto werd met direct rood van het veld gestuurd nadat de verdediger een beuk had uitgedeeld aan Marcelo.

Luis Suárez en Sergio Ramos zijn het niet met elkaar eens

Zonder Ronaldo, die achterbleef in de kleedkamer, had Real het direct na rust lastig tegen de tien van Barça. De Catalanen speelden vol op de aanval en kwamen binnen tien minuten via Messi wederom op voorsprong. Uit een assist van Suárez (die wel een overtreding maakte) kon de Argentijn zijn 33ste doelpunt van het seizoen maken.

Niet lang daarna werd Iniesta, die vorige week bekendmaakte te vertrekken bij Barcelona, gewisseld. Hij gaf zijn aanvoerdersband af en stapte voor de laatste keer van het veld in El Clásico. Real wist na de 2-1 geen vuist te maken tegen de Catalanen. Via Messi kreeg Barcelona de grootste kans om de voorsprong uit te breiden.

Uit het niets

Uit het niets kwam Real Madrid op gelijke hoogte. Uit een pass van Marco Asensio schoot Bale de bal snoeihard langs doelman Marc-Andre ter Stegen de kruising in. De Madrilenen geloofden er weer in en hadden een penalty moeten krijgen toen Marcelo in het zestienmetergebied onderuit werd geschopt.

Gareth Bale juicht na zijn treffer

Real ging vervolgens ook op jacht naar de winnende treffer, maar dit resulteerde niet in grote kansen.

Met het gelijkspel blijven de Madrilenen derde in de competitie met veertien punten achterstand op Barcelona.

Verlies Atlético zonder gevolgen

Eerder op de dag verloor Atlético Madrid met 2-0 van Espanyol. Dat puntenverlies had geen gevolgen voor de stand, de ploeg blijft tweede, met drie punten voorsprong op stadgenoot Real en twaalf punten achterstand op Barcelona.