NOS VoetbalAangepast

Van Persie: eind volgende week meer duidelijkheid over toekomst

Van Persie: eind volgende week meer duidelijkheid over toekomst

Het is de vraag die veel voetballiefhebbers in Nederland bezighoudt: is Robin van Persie ook volgend jaar op de vaderlandse velden te bewonderen, of hangt hij zijn kicksen aan de wilgen?

Al wekenlang proberen journalisten het antwoord op dé vraag los te peuteren bij de voetballer van Feyenoord, maar Van Persie zelf hult zich in stilzwijgen. Nog even.

"Eind volgende week is er meer duidelijkheid", verklapt de Feyenoorder, die al over zijn toekomst gesproken heeft met de technisch en algemeen directeur van de Rotterdammers.

Van Persie met een bosje Friese bloemen

"Er zijn gesprekken geweest met Martin van Geel en Jan de Jong en komende week zit ik met Giovanni van Bronckhorst", vervolgt Van Persie. "Ik ben goed onderweg om alles op een rijtje te zetten. Daar krijg ik hulp bij van allerlei mensen. Erg prettig."

Sinds zijn terugkeer in januari krijgt de topscorer van Oranje veel waardering. Er klinkt applaus en niet alleen in De Kuip. Ook de supporters in de Galgenwaard in Utrecht en deze zondag in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen staan op de banken voor de 34-jarige aanvaller.

Verrassing

"Het is een vorm van waardering en respect. En dat is wederzijds", spreekt Van Persie zijn dank uit. "Ik heb het nu een paar keer mogen ervaren en elke keer is het weer een verrassing. Ik ben het in Engeland en Turkijke anders gewend, maar zo kan het ook. Dat is echt fantastisch."

Hoewel alle loftuitingen hem dus veel doen, heeft Van Persie toch nog even tijd nodig om zijn definitieve keuze te maken. Ondertussen "geniet hij nog echt van heel veel dingen". "Het dagelijks zijn met de jongens, bijvoorbeeld. Het is echt een fantastische groep. Dat is ook wat waard."

Van Persie: komt een moment dat ik eerlijk moet zijn tegen mezelf

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl