Fred Friday

Heracles stuurt Sparta met zorgen richting nacompetitie

Heracles Almelo eindigt het seizoen op de tiende plek door een 5-2 zege bij Sparta Rotterdam. Voor Heracles-trainer John Stegeman betekende dat een mooi afscheid. De Kasteelclub had zich een betere voorbereiding op de nacompetitie gewenst. Donderdag is FC Dordrecht daarin de tegenstander.

De wedstrijd ging nergens meer over, maar de twee teams wisten het publiek (na een ietwat saai begin) toch flink te vermaken.

Kristoffer Peterson opende het bal met een schot op de lat, waarna Fred Friday op de andere helft de 1-0 maakte met een prachtige inzet achter het standbeen langs. Amper een minuut later schoot Peterson de 1-1 binnen. De Zweed kapte Jeffrey Chabot uit, die daarbij ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte.

Pechvogel Jeffrey Chabot gaat per brancard van het veld en mist mogelijk de play-offs

Daardoor moest de bijna 38-jarige routinier Michel Breuer in zijn laatste eredivisieduel nog aan de bak. Hij deed dat naar behoren al schoot hij in de tweede helft de bal nog bijna in het eigen doel.

Ook na rust was aanvallen het devies. Opnieuw kwam Sparta via Stijn Spierings op een voorsprong en de net ingevallen Vincent Vermeij maakte weer gelijk. Tim Breukers besliste de wedstrijd met een rake schuiver, waarna oud-Spartaan Paul Gladon en Vermeij het leed in Rotterdam nog groter maakten met twee treffers in blessuretijd.