Alireza Jahanbakhsh
NOS VoetbalAangepast

Topscorer Jahanbakhsh stuurt PEC Zwolle met vakantie

AZ heeft de competitie afgesloten met een 6-0 overwinning op PEC Zwolle. Alireza Jahanbakhsh scoorde drie keer en werd zo topscorer van de eredivisie met 21 doelpunten.

De Alkmaarders eindigden op een knappe derde plek en dompelden de Zwollenaren in rouw, want de voor de winterstop zo bewierookte ploeg greep naast een ticket voor de play-offs.

Jahanbakhsh zette de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong, waardoor het in een 5-3-2-opstelling opererende PEC vrij snel achter de feiten aanliep.

Omdat concurrent ADO een vliegende start kende bij Roda JC, pakten donkere wolken zich samen boven de ploeg van trainer John van 't Schip.

Na rust maakte Jahanbakhsh zijn twintigste en 21ste goal van het seizoen en strooiden Fredrik Midtsjø en Wout Weghorst (twee keer) ook nog zout in de Zwolse wond.

PEC behaalde na de winterstop slechts elf punten en schreef historie met het grootste verval ooit in punten tussen de eerste (33) en tweede seizoenshelft.

Jahanbakhsh: een dag om nooit te vergeten

"Topscorer worden als buitenspeler, ik ben hartstikke blij. Dit was een speciale dag voor mij, eentje om nooit te vergeten", aldus Jahanbakhsh.

Trainer John van den Brom had lovende woorden voor de Iraniër. "Een geweldig mens, geweldige speler, een persoonlijkheid, een teamplayer. Die heb je niet veel in je carrière als trainer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl