Alexander Zverev
NOS SportAangepast

'Super Sacha' is terug om de tennistroon over te nemen

Na zijn zege op Roger Federer vorig jaar augustus in de finale van het masterstoernooi van Montreal leek Alexander Zverev met de zesde titel in zijn prille carrière klaar om de top definitief te bestormen. Hij raakte echter in verval, meer grote resultaten bleven uit, maar nu is hij terug.

De 21-jarige Duitse nummer drie van de wereld, die wordt gezien als de toekomstige nummer één, heeft voor het tweede jaar op rij het graveltoernooi van München gewonnen. Hij versloeg in de finale landgenoot Philipp Kohlschreiber: 6-3, 6-3. Het is zijn eerste titel sinds Montreal.

2017: Zverev verslaat Federer in finale Montreal

Deze nieuwe titel van Super Sacha, zoals Zverevs bijnaam luidt, diende zich al enige tijd aan. Hij bereikte vorige maand al de halve finales in Monte Carlo en was in maart finalist bij een ander masterstoernooi, dat van Miami.

En nu grandslamsucces

Zverev speelt de komende weken nog in Madrid en Rome, voordat eind mei Roland Garros begint. Wellicht dat hij in Parijs zijn faam ook eens kan waarmaken in een grandslamtoernooi. In elf grandslamdeelnames kwam hij nooit verder dan de vierde ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl