Eder (m) viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

EK-held Éder schenkt Lokomotiv Moskou eerste titel in 14 jaar

Lokomotiv Moskou is voor het eerst in 14 jaar kampioen van Rusland geworden. De club stelde de derde titel in zijn bestaan zeker door op eigen veld met 1-0 te winnen van Zenit Sint-Petersburg. Lokomotiv won door een goal van Éder.

De Portugees, die in 2016 als invaller de EK-finale tegen Frankrijk besliste in de verlenging, stond ook deze keer pas acht minuten in het veld voordat hij drie minuten voor tijd zijn ploeg met een kopbal de titel schonk.

Ook bij de ervaren trainer Joeri Sjomin is de Portugees lang niet altijd basisspeler, maar de voormalig bondscoach van Rusland kende de kwaliteiten van zijn joker. "Éder? Die zou zeker scoren. Hij maakte dezelfde goal bij het EK, deze is even belangrijk."

Farfán en Ari

Lokomotiv dankt de eerste titel sinds 2004 ook aan twee voormalig eredivisiespelers. Oud-PSV'er Jefferson Farfán, die acht keer scoorde in competitieverband, en de Braziliaan Ari. De oud-speler van AZ werd dit seizoen gehuurd van FK Krasnodar.

Krasnodar strijdt met Spartak Moskou om de tweede plaats in de Russische Premjer Liga, die recht geeft op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Spartak verdedigt een voorsprong van drie punten op Krasnodar en heeft op de laatste speeldag genoeg aan een punt in de stadsderby tegen Dinamo Moskou. Krasnodar ontvangt in eigen stadion Roebin Kazan.

Lokomotiv Moskou-aanvaller Jefferson Farfán tilt de trofee van de Russische landstitel in de lucht

Promes vs Smolov

Volgende week wordt ook de strijd om de topscorerstitel beslist. Dat lijkt net als de afgelopen twee seizoenen een duel te worden tussen Quincy Promes en oud-Feyenoorder Fjodor Smolov.

Promes maakte zaterdag zijn vijftiende competitiedoelpunt in de 2-0 zege op FK Rostov en voert daarmee de topscorerslijst aan in Rusland. Smolov, die de afgelopen twee jaar topscorer werd, staat op veertien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl