Alex Ferguson in maart op de tribune bij Manchester City-Manchester United AFP

Sir Alex Ferguson (76) is met spoed geopereerd na een hersenbloeding. De operatie van de voormalig manager van Manchester United verliep volgens de club goed, Ferguson ligt nu op de intensive care. Volgens Engelse media is zijn toestand ernstig.

"De operatie is voorspoedig verlopen, maar er is een periode van intensieve zorg nodig voor een optimaal herstel", meldt United in een verklaring.

Successen

Ferguson stond tussen 1986 en 2013 aan het roer bij United, waarmee hij alles won wat er te winnen viel. Hij werd dertien keer kampioen van Engeland, won twee keer de Champions League en daarnaast nog talloze andere prijzen.

Onder meer Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie speelden op Old Trafford onder de markante Schot, die een van succesvolste voetbaltrainers ooit is.

Alex Ferguson en Robin van Persie in 2012 Getty Images

Uitreiking onderscheiding

De voormalig coach stond vorige week nog op het veld van de club die hij meer dan een kwart eeuw diende. Samen met José Mourinho, de huidige coach van Manchester United, reikte hij een onderscheiding uit aan Arsenal-trainer Arsène Wenger, die na 22 seizoenen zijn afscheid bij de Londense club aankondigde.

STER reclame